• logo
  • osnovna stranica
  • Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo

    Idi na sadržaj
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

    Pozdravna riječ

    Riječ glavne kantonalne tužiteljice
     
     
                Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo je samostalno i nezavisno državno tijelo koje u okviru prava i dužnosti Kantona Sarajevo preduzima zakonom utvrđene mjere na otkrivanju i gonjenju počinilaca krivičnih djela.

                Naš rad se zasniva na principima nezavisnosti i nepristrasnosti, jednakosti, transparentnosti, odgovornosti i profesionalizma, a sve u cilju jačanja povjerenja građana u rad pravosuđa i jačanja vladavine prava.

                Posebnu pažnju posvećujemo usvajanju i primjeni međunarodnih standarda u svom radu, poštivanju prava oštećenih, svjedoka, osumnjičenih i ostalih sudionika u postupku.

                Naše aktivnosti organizujemo tako da povećamo i unapređujemo efikasnost i kvalitet rada i institucionalno jačamo Tužilaštvo, kako bi se u okviru svojih nadležnosti efikasno suprotstavili svim oblicima kriminaliteta. Uz poruku da se kriminal ne isplati i uz profesionalan odnos zaposlenih prema korisnicima usluga Tužilaštva, nastojimo da doprinesemo da Kanton bude sigurnije mjesto za život i rad.

                Preko naše web stranice možete pratiti rad Tužilaštva, jer ćemo nastaviti ažurno predstavljanje naših aktivnosti, te tako olakšati pristup informacijama od značaja za javnost.

    S poštovanjem,

     

                                                        GLAVNA KANTONALNA TUŽITELJICA
                                                                                          Sabina Sarajlija

    6758 PREGLEDA
    • 1 - 1 / 1
    • 1