Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA ZBOG ZLOUPOTREBE POLOŽAJA ILI OVLAŠTENJA

16.03.2021.

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je opužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Nedima Zuke zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja. 
Optuženi se tereti da je od oktobra 2018. do juna 2020. godine  radeći u „UniCredit Bank“ na poslovima starijeg referenta za podršku rizičnom poslovanju, u više navrata prebacivao novac sa računa klijenta na svoj tekući račun i to ukupno 10.457,48 KM. Optuženi je u transakcijama lažno prikazao da su isplate izvršene putem interneta – PeyPal, pri čemu je verifikaciju spornih transakcija, koju inače vrši drugi uposlenik u skladu sa pravilom „četiri oka“, vršio sa korisničkog naloga kolegica kada su one bile odsutne.
Postupajući tužilac je u optužnici predložio optuženom zabranu vršenja poziva, aktivnosti ili funkcije u sektoru bankarskog poslovanja u trajanju od 1 godine računajući od dana pravosnažnosti odluke. 


                            URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

VRHOVNI-SUD-FBIH.jpg