Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV DVOJICE DRŽAVLJANA ALŽIRA ZBOG KRIVIČNOG DJELA UBISTVO

05.03.2021.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Belkhira Slimanea (Alias Lotfi Fandi) i Aimena Abdougabra zbog krivičnog djela Ubistvo. 
Optuženi se terete da su dana 17.09.2020. godine oko 06,30 sati na području Općine Ilidža, zajedno, lišili života B.M.A. iz Alžira, na način da su istog vezali koristeći PVC vezice, ljepljive i pamučne trake, te deku, uslijed čega je nastupila nasilna smrt usljed udušenja kao posljedica stezanja vrata i usta omčama. U optužnici je postupajući tužilac predložio saslušanje četiri svjedoka, četiri vještaka, izvođenje 95 materijalnih dokaza, uključujući i dokaze pribavljene putem međunarodne pravne pomoći, te predložio sudu produženje mjere pritvora prema optuženim Belkhiru Slimaneu (Alias Lotfi Fandi) i Aimenu Abdougabru.


                       URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

Optužnica

Prateće fotografije

VRHOVNI-SUD-FBIH.jpg