Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTRĐENA OPTUŽNICA ZA RAZBOJNIŠTVO NAD MALOLJETNIKOM

15.02.2021.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Davora Jarčevića, Jakova Hašimovića i Mehmeda Hujdura zbog krivičnog djela razbojništvo.
Terete se da su 17. novembra  2020. godine, oko 20  sati na autobuskom stajalištu, u Igrmanskoj ulici u Vogošći, prišli maloljetniku dok je sjedio na klupi i opkolili ga, nakon čega je Jarčević iz jakne izvadio nož i prijetio mu da će ga ubiti. Oštećenog je  pitao „koliko imaš para“,  a on mu odgovorio da ima 50,00 KM. Potom je Jarčević Davor  kazao „ako budeš imao više od 50,00 KM izbošćemo te“. Iz straha je maloljetnik dao novčanik u kojem se nalazio novac u iznosu od 50,00 KM,  a potom mu je optuženi Jakov Hašimović iz ušiju istrgnuo blootooth slušalice nakog čega su pobjegli.  Postupajuća tužiteljica je u optužnici predložila sudu produženje pritvora za sve trojicu optuženih. 
 
                                URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

Optužnica