Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV MLAĐENA BOŽOVIĆA ZBOG NASILNIČKOG PONAŠANJA

10.02.2021.

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Mlađena Božovića bivšeg direktora Fonda za povratak u BiH zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje. 
 
Optuženi se tereti da je 14. maja 2015. godine u prostorijama Fonda za povratak u BiH,  nakon kraće prepirke sa uposlenicom I.L., koja je obavljala funkciju tehničkog sekretara u Fondu i u tom momentu kopirala dokumentacije iz spisa javne nabavke, obratio joj se povišenim tonom rekavši: „Šta to radiš glupačo jedna, daj mi odmah tu dokumentaciju“, Nakon što je I.L. odbila da preda dokumentaciju, rekavši da samo radi svoj posao, optuženi je nastavio da viče te otrgnuo iz njenih ruku dio  dokumentacije, tražeći joj da preda ostatak, a zatim je zgrabio rukama za ramena i  grubo odgurnuo prema stolicama i stolovima koje su se nalazile u kancelariji, uslijed  čega je ista pala preko stolica. Kada je krenula da izađe iz prostorije, uhvatio je za lijevu nadlakticu ruke okrećući lijevo-desno, a potom vrteći u krug, pri čemu je I.L. zadobila lake tjelesne povrede. 


                                URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

Optužnica

Prateće fotografije

slika.jpg