Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA ZBOG IZDAVANJA VOZAČKE DOZVOLE OSOBAMA KOJE NEMAJU POLOŽEN VOZAČKI ISPIT

08.02.2021.

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilašta Kantona Sarajevo protiv Adnana Gašija, Ramadana Abazija i Admira Abazija.
Adnan Gaši optužen je zbog krivičnih djela davanje dara i drugih oblika koristi i primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, dok su Ramadan i Admir Abazi optuženi za krivična djela  davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem i krivotvorenje isprave. 
 
Prema navodima iz optužnice, Adnan Gaši se tereti da je u junu 2018. godine posredstvom referentice za izdavanje vozačkih dozvola u Sektoru za administraciju Novo Sarajevo MUP-a KS, omogućio izdavanje vozačke dozvole Ramadanu i Admiru Abaziju bez položenog vozačkog ispita za B kategoriju. Za navedenu uslugu, Ramadan i Admir Abazi, optuženom Gašiju dali su novac u iznosu od 400 eura dok je referentica inicijala H.Z. koja je pod istragom Tužilaštva KS,  primila iznos od 1600 eura za izdavanje vozačke dozvole sa neistinitim sadržajem o položenom vozačkom ispitu optuženima Ramadanu i Admiru Abaziju. 
 
  


                   URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

Optužnica

Prateće fotografije

VRHOVNI-SUD-FBIH.jpg