Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENE JOŠ DVIJE OPTUŽNICE U PREDMETU “ZADRUGA II”

04.02.2021.

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je još dvije optužnice u predmetu „.Zadruga II“. Ahmed Šehić, direktor i odgovorna osoba u firmi „Conto Rent“ Sarajevo optužen je za krivično djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja pri čemu je pribavio imovinsku korist u ukupnom iznosu od 8.848,25 KM i za isti iznos oštetio budžet Federacije BiH. 
Zbog istog krivičnog djela optužen je i Elvir Švrakić, direktor i odgovorna osoba „HAYAT“ Sarajevo koji je već u federalni budžet uplatio nezakonitu korist i nanesenu štetu u iznosu od 19.734,69 KM. 
Inače, optuženi se terete da su u zvaničnim knjigovodstvenim evidencijama lažno prikazivali angažovanje studenata posredstvom Agencije Witram za obavljanje određenih poslova , pri čemu su sa računa svojih firmi isplatili novac za njihovo navodno plaćanje, a koji im je vraćen u gotovini umanjen za iznos provizije Agencije Witram.


                    URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

VRHOVNI-SUD-FBIH.jpg