Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA ZA OBMANU PRI DOBIJANJU KREDITA

04.02.2021.

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Admira Zoranića zbog krivičnog djela obmana pri dobivanju kredita ili drugih pogodnosti.
Opuženi se tereti da je tokom novembra 2018. godine, predstavljajući se lažnim imenom i prezimenom, podnio zahtjev za kredit u Addiko Banci tako što je  pribavio lažnu ličnu kartu i druge krivotvorene isprave u kojima je naveo da je uposlenik BH Telecoma sa falsifikovanim potpisima ovlaštenih i odgovornih osoba. Na taj način je optuženi obmanuo kreditnog referenta te mu je odobren kredit u iznosu od 40.650,00 KM, nakon čega nije izvršavao uplatu mjesečnih rata.
Tako je sebi pribavio kredit u iznosu od 40.650,00 KM, a oštetio „Addiko Bank“ d.d. Sarajevo za iznos od 43.623,61 KM.                               URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

Optužnica

Prateće fotografije

VRHOVNI-SUD-FBIH.jpg