Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV NASERA PALISLAMOVIĆA KOJI JE AUTOMOBILOM USMRTIO PJEŠAKA

06.01.2021.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Nasera Palislamovića zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivičnog djela neukazivanje pomoći povrijeđenoj osobi. 
 
Optuženi se tereti da je 10. oktobra 2020. godine oko 20 sati i 40 minuta kod Mostarskog raskršća u Sarajevu vozeći neregistrirani automobil Ford Fiestu i bez važeće vozačke dozvole, krećući se brzinom od 84,7 km/h usmrtio pješaka pri dvostruko većoj brzini od ograničene, koja je na tom mjestu saobraćajnim znakom propisana od 40 km/h. Nakon što je udario pješaka prednjim desnim dijelom automobila i nanio mu smrtonosne povrede,  pobjegao je s mjesta nezgode. 
Optuženog je prethodno pokušala zaustaviti policija zbog prekoračenja brzine, na što se on oglušio. 
Nakon potvrđivanja optužnice, sud je produžio pritvor optuženom do 04.03.2021. godine ili do druge odluke suda. 

                               URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja. 


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

VRHOVNI-SUD-FBIH.jpg