Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV MIRZE DŽINDE I ARABELE AVDIĆ

31.12.2020.

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Mirze Džinde i Arabele Avdić zbog krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga te protupravno lišenje slobode. 

 Optuženi se terete da su tokom 2020. godine neovlašteno nabavljali, prepakivali i prodavali drogu cannabis, amfetamin, kokain i heroin. 

 Također su optuženi da su u petom mjesecu 2020. godine u stanu koji koristi optuženi Džindo, na okrutan način zatvorili i držali dvije muške osobe kojima su nanosili tjelesne patnje.

Uz optužnicu postupajuća tužiteljica predložila je sudu produženje pritvora za oboje optuženih. 

Inače, riječ je o akciji „Lipa“ koju je FUP proveo pod nadzorom Tužilaštva KS. U navedenom predmetu već je sedam osoba, među kojima su i strani državljani, pravosnažno presuđeno za krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.  


                                 URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja. 


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

slika.jpg