Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

KANTONALNI SUD U SARAJEVO ODREDIO MJERE ZABRANE OSUMNJIČENOM ALMIRU ČEHAJIĆU

19.11.2020.

Kantonalni sud u Sarajevu ukinuo je pritvor osumnjičenom Almiru Čehajiću, a odredio mjere zabrane. Izrečene mjere zabrane odnose se na zabranu napuštanja mjesta boravišta i putovanja, zabrana obavljanja poslovnih aktivnosti u Udruženju Otvorena mreža i City otvorena mreža, zabrana sastajanja sa drugoosumnjičenim, svim uposlenicima i članovima Udruženja i uposlenicima City otvorena mreža, kao i sa svim korisnicima usluga Udruženja i navedenog pravnog lica, potom, zabrana posjećivanja prostorija Udruženja “Otvorena mreža” te redovno javljanje nadležnoj Policijskoj upravi. 
Almir Čehajić sumnjiči se da je počinio krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca, tačnije, sumnjiči se da je počinjenjem navedenih krivičnih djela ostvario nezakonitu imovinsku korist u iznosu većem od pola miliona maraka. 
Istraga u ovom predmetu se nastavlja.

                            URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

slika.jpg