Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

OPTUŽENI ZA RAZBOJNIŠTVO : „UBIT ĆU TE AKO MI NE PREDAŠ SVE VRIJEDNE STVARI KOJE IMAŠ KOD SEBE“

10.11.2020.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Eldina Zulića zbog krivičnog djela razbojništva. 
Opuženi se tereti da je 8.septembra 2020.godine u jutarnjim satima u Grbavičkoj ulici, presreo žensku osobu koja se kretala navedenom ulicom. Sa crnom maskom preko lica, obratio joj se riječima, držeći u ruci metalni čekić sa drvenom drškom  „ubit ću te ako mi ne predaš sve vrijedne stvari koje imaš kod sebe“. Kada je oštećena odgovorila da kod sebe nema novca,  udario ju je  čekićem u predjelu leđa.  Iz straha mu je dala novčanik i potom počela vrištati i pozivati u pomoć. Optuženi je nakon toga pobjegao. 
 Postupajući tužilac je uz optužnicu predložio sudu produženje pritvora optuženom. 

                                   URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

Optuznica

Prateće fotografije

slika.jpg