Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV DVOJICE DRŽAVLJANA MAROKA ZBOG RAZBOJNIŠTVA

27.10.2020.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Abdelganija Sakija i Mohammeda Rafikija zbog krivičnog djela razbojništvo. 
Optuženi državljani Maroka terete se da su u julu 2020.godine oko 1 sat i 20 minuta u ulici Vilsonovo šetalište prišli dvjema ženskim osobama koje su sjedile na klupi. Naprije su im se obratili  sa „ššššš“ gestikulirajući da šute, da bi potom, prvooptuženi prišao jednoj od njih iza leđa te joj prislonio oštricu noža na vrat kojom je zarezao i nanio joj lake tjelesne povrede, dok je drugoptuženi drugu djevojku snažno odgurnuo, usljed čega je ona pala i zadobila lake tjelesne povrede. Oteli su im torbe i pobjegli. 
Uz optužnicu postupajuća tužiteljica predložila je produženje pritvora optuženima. 
 
                             URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

Optuznica

Prateće fotografije

slika.jpg