Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

PRODUŽEN PRITVOR OSUMNJIČENIMA ZA SMRT PJEŠAKA U BOLJAKOVOM POTOKU

12.10.2020.

Na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, Kantonalni sud u Sarajevu produžio je pritvor za još dva mjeseca Aldinu Subašiću zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom i neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi te Almiru Baličevcu zbog krivičnog djela pomoć počinitelju nakon počinjenog krivičnog djela. Pritvor može trajati do 08.12.2020. godine ili do druge odluke suda. 
 
Aldin Subašić se sumnjiči da je 10. septembra 2020.godine u večernjim satima vozeći neregistrirani automobil VW Tuareg u sarajevskom naselju Boljakov potok,  usmrtio jednog pješaka, dok je drugi zadobio lakše povrede. Nakon toga je pobjegao s mjesta nezgode zajedno sa Almirom Baličevcem koji je bio na mjestu suvozača, koji se  sumnjiči da je  pomogao da se prikriju tragovi, odnosno, skinu registarske oznake sa automobila kojim je osumnjičeni Subašić prouzrokovao saobraćajnu nezgodu. 

                            URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

slika.jpg