Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

PREDLOŽEN PRITVOR ZA DVOJE UHAPŠENIH U NASTAVKU AKCIJE „LIPA“

08.10.2020.


Postupajuća tužiteljica Tužilaštva Kantona predložila je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora Admiru Haseti (41) i Tanji Hirkić (46) koje su pripdnici Federalne uprave policije lišili slobode u nastavku akcije kodnog naziva “Lipa” započetu 7. jula 2020. godine. Osumnjičeni su za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Prilikom pretresa kuće na području općine Centar – Sarajevo, koju koriste osumnjičeni pronađena je opojna droga „Amfetamin“ i „Cannabis Sativa L“, vaga za precizno vaganje, pribor za konzumiranje opojne droge, ručna bomba, okvir i određena količina municije za vatreno oružje, mobilni telefonski aparati i sim kartice, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

                                URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

slika.jpg