Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

BANKARSKA SLUŽBENICA OPTUŽENA JER JE PODIZALA NOVAC SA RAČUNA KLIJENATA BANKE

05.10.2020.

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Jasmine Vlaičić zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja. 
 
Optužena se tereti da je od jula 2016. do decembra 2017. godine obavljajući poslove bankarske službenice u poslovnici UniCredit bank Sarajevo, sačinjavala naloge za isplatu sa krivotvorenim potpisima klijenata ili bez potpisa, koje je u rubrici „odgovorno lice banke“ potpisivala svojim potpisom i ovjeravala pečatom banke kojim je bila zadužena. Isplaćivala je novac sa transakcijskih računa klijenata i zadržavala ga za sebe. Tako je nezakonito prisvojila 18.059,33 KM. 
Uz optužnicu, postupajuća tužiteljica predložila je sudu oduzimanje nezakonite imovinske koristi optuženoj, tačnije, novac u ukupnom iznosu od 18.059,33 KM. 

                                URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

Optužnica

Prateće fotografije

slika.jpg