Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

OPTUŽENA JER JE KARTE ZA PREVOZ ZAPOSLENIKA ŽELJEZNICA FBiH ZADRŽAVALA ZA SEBE

01.10.2020.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Nermine Zlatić zbog krivičnog djela  zloupotreba položaja ili ovlaštenja. 
 
Optužena se tereti da je od februara 2010. do februara 2013. godine radeći kao šefica Službe za ekonomsko finansijske poslove Željeznica F BiH, nadležna za nabavku i distribuciju godišnjih i mjesečnih karata za prevoz zaposlenika, u više navrata uzimala karte GRAS-a koje nije davala zaposlenicima nego zadržavala za sebe.
 
Tako je sebi pribavila imovinsku korist u iznosu od 62.647,30 KM, te za isti iznos pričinila štetu JP Željeznice FBiH.  
 
Uz optužnicu, postupajuća tužiteljica predložila je sudu oduzimanje nezakonite koristi pribavljene krivičnim djelom od optužene Nermine Zlatić i to iznos od 62.647,30 KM.


                            
                               URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

Optuznica

Prateće fotografije

slika.jpg