Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV PET DRŽAVLJANA SIRIJE I ALŽIRA

10.09.2020.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Mohameda Norgitouna, Bouzembila Yemala, Pascal Amina, Swidi Nordina, Mohameda Fermalda zbog krivičnog djela razbojništvo.
Optuženi se terete da su 7. aprila 2020. godine u večernjim satima u Općini Centar, uz prijetnju palica, noževa i boksera prišli dvojici prolaznika tražeći cigarete, hranu i novac.  Nakon što su dvojica oštećenih odgovorili da nemaju, optuženi su ih okružili i počeli udarati koristeći i željeznu šipku.  Jedan od oštećenih zadobio je lakše, dok je drugi teže povrede. Optuženi su potom uzeli novčanik i pobjegli. Ukradeni novčanik je prilikom hapšenja pronađen u džepu pantalona Mohameda Norgitouna. 
 
Nakon potvrđivanja optužnice Kantonalni sud u Sarajevu produžio je pritvor optuženima koji može trajati do 04.11.2020. godine ili do druge odluke suda.
 
 
                 URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE
*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

VRHOVNI-SUD-FBIH.jpg