Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV KURIRA KCUS-a ZBOG PRONEVJERE U SLUŽBI I KRIVOTVORENJA SLUŽBENE ISPRAVE

04.09.2020.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Amera Ćate zbog krivičnih djela krivotvorenje službene isprave i pronevjere u službi.
Optužen je da je od početka februara  2010. do  septembra 2016. godine, obavljajući  poslove kurira u Službi za opće poslove Kliničkog Centra Univerziteta u Sarajevu u prijemnim knjigama izvršio ispravke 939 listova i 570 specifikacija utroška sredstava  te na osnovu tako krivotvorenih prijemnih listova i krivotvorene specifikacije, na blagajni preuzimao uvećani iznos novca. Dakle, unoseći neistinite podatke te u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi prisvojio novac u iznosu od  85.816, 80 KM. Za navedeni iznos oštetio je Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.
 
                                URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE
*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

VRHOVNI-SUD-FBIH.jpg