Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA ZBOG KRIVIČNOG DJELA BLUDNE RADNJE

20.08.2020.

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Muje Zagorice zbog krivičnog djela Bludne radnje.
Optuženi se tereti da je u dužem vremenskom periodu i to od 2014. do juna mjeseca 2020. godine učinio bludne radnje nad više maloljetnih osoba – djece koja su u vrijeme izvršenja navedenog krivičnog djela imala od šest do deset godina starosti.
Uz optužnicu, postupajući tužilac predložio je Općinskom sudu u Sarajevu produženje mjere pritvora prema optuženom Muji Zagorici zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, te opasnosti da bi mogao ponoviti krivično djelo.

                           URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE
Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.

 


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

VRHOVNI-SUD-FBIH.jpg