Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV SEADA TAHIROVIĆA ZBOG KRIVIČNOG DJELA UBISTVO

28.07.2020.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Seada Tahirovića zbog krivičnog djela Ubistvo.
Optuženi se tereti da je dana 20.02.2020. godine oko 11:30 sati, u prostorijama JU Studentski centar Univerziteta u Sarajevu, u ulici Bosne Srebrene, općina Novi Grad Sarajevo, a u namjeri da liši života A.Š., nakon kraće verbalne prepirke nožem ubo istog u gornji dio tijela u predio leđa sa lijeve strane, zbog čega je A.Š. istrčao iz jedne od kancelarija Studentskog centra, da bi ga optuženi sustigao i nastavio udarati i ubadati nožem po raznim dijelovima tijela, čime mu je nanio više teških tjelesnih povreda, usljed kojih je oštećeni preminuo na licu mjesta.

Uz optužnicu, postupajuća tužiteljica predložila je sudu produženje mjere pritvora prema optuženom Seadu Tahiroviću.

 
                              URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE
Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh