Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA ZBOG TEŠKOG KRIVIČNOG DJELA PROTIV SIGURNOSTI JAVNOG PROMETA SA SMRTNOM POSLJEDICOM

21.07.2020.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Almira Durakovića (1997) zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa.
Optuženi se tereti da je 22.juna 2020. godine u jutarnjim satima na raskrsnici ulica Bolnička i Stjepana Tomića vozeći Audi A3 brzinom od 76,7 km/h i bez položenog vozačkog ispita usmrtio 77-godišnju pješakinju. Prema navodima iz optužnice, nakon preticanja, Duraković nije zaustavio vozilo na obilježenom pješačkom prelazu iako je za pješake bilo uključeno zeleno svjetlo, usljed čega je automobilom udario žensku osobu koja je preminula na licu mjesta.

 

                          URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

slika.jpg