Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

HASANU HODŽIĆU PRODUŽEN PRITVOR ZA JOŠ DVA MJESECA

14.07.2020.

Općinski sud u Sarajevu je na prijedlog Tužilaštva KS produžio pritvor za još dva mjeseca osumnjičenom Hasanu Hodžiću. Pritvor koji je produžen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze ili ponoviti krivično djelo, može trajati do 13.septembra ili do nove odluke suda.
Hasan Hodžić se sumnjiči da je počinio krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.
Tačnije, sumnjiči se da je u protekloj godini prvobitno zahtijevao i primio dar, laptop, mobitel i skupocjene parfeme, a potom tražio 100.000 KM od stranog investitora kako bi preko vijećnika u Novom Gradu ishodovao odluku o izmjeni Regulacionog plana na području ove općine.

                       URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

slika.jpg