Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA ZBOG NEOVLAŠTENE PROIZVODNJE OPOJNIH DROGA

13.07.2020.

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Đanina Dedajića zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Optuženi se tereti da je neovlašteno proizvodio i držao materije radi prodaje koje su propisom proglašene opojnim drogama. Prilikom pretresa porodične kuće optuženog, policijski službenici SIPA- e su 15. juna 2020. godine u prizemlju kuće pronašli improviziranu laboratoriju s više zasađenih stabljika kanabisa. 
Uz optužnicu, postupajući tužilac predložio je sudu produženje pritvora optuženom Đaninu Dedajiću zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo.

 

                           URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

slika.jpg