Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV DRŽAVLJANA PAKISTANA ZBOG UČESTVOVANJA U TUČI

13.05.2020.

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Ahsana Alija, Sammija Ullaha i Mohsina Alija zbog krivičnog  djela učestvovanje u tuči.
Optuženi se terete da su 17. novembra 2019. u jutarnjim satima ispred ulaza u  Migrantski kamp „Ušivak“ u Hadžićima, nakon kraće verbalne prepirke i međusobnog naguravanja, zajedno sa drugim N.N. osobama fizički napali dvojicu migranata. Oštećenog inicijala A.K. udarali su drvenim palicama po glavi, leđima, rukama i nogama. Od zadobijenih povreda, tačnije, od nagnječenja tkiva pluća, A.K. je istog dana preminuo u prostorijama UKC-a Sarajevo. Uz optužnicu, postupajuća tužiteljica predložila je sudu produženje pritvora sve trojici optuženih.

                              URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

slika.jpg