Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV DRŽAVLJANA ALŽIRA

13.05.2020.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Mohameda Saadaui i Sofiana Smati zbog krivičnog djela razbojničke  krađe.
 
Optuženi se terete da su 13. februara 2020. godine u popodnevnim satima u Općini Ilidža, oštećenom inicijala A.A. oteli 200,00 Eura i mobilni telefon. Nakon što je A.A. zatražio da mu vrate novac i telefon, optuženi Sofian Smata otvorio je metalni preklopivi nož kojim je udario oštećenog nekoliko puta po rukama uslijed čega je zadobio laku tjelesnu povredu desne šake. Dakle, optuženi su upotrijebili oružje protiv druge osobe s ciljem da ukradene stvari zadrže.  

 

                            URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

slika.jpg