Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRÐENA OPTUŽNICA PROTIV EMIRA PEHLIVANOVIĆA ZBOG RAZBOJNIŠTVA I NAPADA NA POLICIJSKE SLUŽBENIKE MUP-a KS

24.04.2020.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Emira Pehlivanovića zbog krivičnog djela razbojništvo i krivičnog djela sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje.
 
Optuženi se tereti da je dana 31.12.2019. godine, u ulici Džemala Bijedića, Općina Novi Grad, upao u prostorije jedne od sarajevskih banaka, prišao do pulta blagajne za kojim se sa druge strane nalazila uposlenica banke, te joj predao papirić sa natpisom “Ovo je pljačka", nakon čega je uposlenica pritisnula panik – taster,  a potom joj je predao i novi papirić na kojem je rukopisom ispisano “7000“, da bi uz prijetnju upotrebe signalnog pištolja, oteo pištolj uposlenici zaštitarske firme, te iz registra kase blagajne uzeo i prisvojio novac u ukupnom iznosu od 17.200,00 KM, a zatim se s novcem i oba pištolja udaljio, da bi istog dana, u ulici Srđana Aleksića do broja 9, Općina Novi Grad, nakon što je zaustavljen od strane policijskog službenika MUP– a Kantona Sarajevo, izvadio pištolj i isti usmjerio prema policijskom službeniku, gdje je došlo do njihovog međusobnog naguravanja, nakon čega je uz pomoć drugog policijskog službenika MUP-a Kantona Sarajevo, Emir Pehlivanović oboren na pod, razoružan i stavljen pod kontrolu.
Uz optužnicu, postupajući tužilac predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu produženje mjere pritvora prema optuženom Emiru Pehlivanoviću.


                              URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh