Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

OPTUŽENI ZA RAZBOJNIŠTVO POVRIJEDILI VOZAČA I OTELI NOVAC OD PAZARA

03.02.2020.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Elmira Hodžića, Adnana Bajrića i Derviša Trešnjića zbog krivičnog djela razbojništvo.
 
Optuženi se terete da su se 6. novembra 2019. godine u jutarnjim satima naprije dovezli automobilom na parking prostor koji se nalazi u neposrednoj blizini jedne sarajevske banke u Općini Novi Grad i tu sačekali dolazak automobila Škoda Superb u vlasništvu firme BSP OIL.  Znajući da vozač u tom automobilu sa sobom nosi novac od pazara kako bi ga položio na račun u banci, optuženi su prišli škodi i pištoljem udarili vozača u predjelu nosa, nakon čega su mu iz ruku istrgnuli torbu sa pazarom u kojoj je bilo 28.150,00 KM  te novčanik sa 280,00 Eura.
Na taj način su pribavili nezakonitu korist u  iznosu od 28.150,00 KM i 280,00 Eura.
Postupajuća tužiteljica je uz optužnicu predložila sudu produženje pritvora za svu trojicu optuženih.


                             URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

OPTUZNICA

Prateće fotografije

slika.jpg