Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA ZA RAZBOJNIŠTVO, PRIJETEĆI NOŽEM RADNICI, UKRALI NOVAC IZ KASE

30.01.2020.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Jasmina Bekte i Almira Čatalovića zbog krivičnog djela razbojništvo.                                                
Optuženi se terete da su 4. novembra 2019. godine u popodnevnim satima ušli u prodavnicu „Konzum“ u Općini Novi Grad, obučeni u dukserice sa kapuljačama na glavi i maramama preko lica, prišli do naplatnog pulta gdje se nalazila registar kasa, prijeteći nožem uposlenici obratili se riječima “Ovo je pljačka”. Potom su joj naredili da im preda novac iz kase i stavi u kese. Plašeći se za život, radnica je to i učinila, a optuženi su s novcem u iznosu od 837,74 KM pobjegli.
Postupajući tužilac je uz optužnicu predložio sudu produženje pritvora optuženima i to zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.


                       URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

OPTUZNICA

Prateće fotografije

slika.jpg