Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

OPTUŽENA ZA ZLOUPOTREBU POLOŽAJA – PODIZALA NOVAC SA RAČUNA KLIJENATA BANKE

16.01.2020.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Lejle Hubić zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.
Optužena se tereti da je od februara 2016. do marta 2017.godine, obavljajući poslove bankarske službenice u poslovnici „Intesa Sanpaolo Banka“ Sarajevo, sačinjavala naloge za isplatu sa krivotvorenim potpisima klijenata ili bez potpisa, koje je u rubrici „odgovorno lice banke“ potpisivala svojim potpisom i ovjeravala pečatom banke kojim je bila zadužena. Isplaćivala je  novac sa njihovih računa, koji je zadržavala za sebe. Prema navodima iz optužnice,  dio novca je zadržavala u gotovini, a dio uplaćivala na transakcijski  račun.
Na taj način je nezakonito stekla protupravnu korist u iznosu od 178.731,59 KM i za isti iznos oštetila Intesa Sanpaolo Banku.
Postupajuća tužiteljica predložila je sudu oduzimanje pribavljene imovinska korist u iznosu od 178.731,59 KM od optužene.
 

                           URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.

 


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

Optuznica

Prateće fotografije

slika.jpg