Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

OPTUŽEN DA JE NOVAC FIRME ZADRŽAVAO ZA SEBE

30.12.2019.

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Abd Alla El Sayeda zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.
Optuženi se tereti da je od januara 2016. do novembra 2016. godine u svojstvu odgovorne osobe, tačnije, direktora firme Caphy International Sarajevo, s ciljem pribavljanja imovinske koristi za sebe, zloupotrijebio  svoj položaj, tako što je raspolagao novcem firme.
Dakle, umjesto da novac položi u blagajnu,  prema navodima iz optužnice, optuženi je novac zadržavao za sebe i tako pribavio ukupnu imovinsku korist u iznosu od 28.847, 85 KM, a u istom iznosu oštetio pravno lice Caphy International Sarajevo.


 

                           URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

slika.jpg