Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA ZBOG ZLOUPOTREBE POLOŽAJA

27.12.2019.

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Vejsila Bote zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.
 
Optuženi se tereti da je u avgustu 2013. godine u svojstvu predsjednika Udruženja „1. Dobrinjska brigada“ Novi Grad Sarajevo učestvovao u izvlačenju nagrade u „Lutriji Bosne i Hercegovine“. Novčani dobitak u visini od 9.000,00 KM koji je osvojio u nagradnoj igri TV Tombola – Bingo zaprimio je na svoj lični bankovni račun na ime ostvarenog dobitka za udruženje. Prema navodima iz optužnice, novac nije predao Udruženju već ga je zadržao za sebe.
 

                                 URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

OPTUZNICA

Prateće fotografije

slika.jpg