Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA ZBOG KORUPCIJE OKO NABAVKE POLOVNIH TROLEJBUSA

27.12.2019.

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Amera Ahmića i Elvira Hasanovića zbog krivičnog djela primanje dara i drugih oblika koristi.
Optuženi Amer Ahmić se tereti da je od decembra 2018. do januara 2019. godine zahtijevao novac od vlasnika firme iz Tuzlanskog kantona tako što mu je obećao saglasnost na zaključivanje ugovora o nabavci sedam rabljenih trolejbusa. Vrijednost ugovora iznosila je oko 700.000 KM.
Optuženi Elvir Hasanović tereti se za posredovanje pri podmićivanju.
Postupajuća tužiteljica je uz optužnicu predložila sudu zabranu obavljanja zvanja, djelatnosti ili dužnosti optuženom Ameru Ahmiću u trajanju od dvije godine.
 

                                URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

Optuznica

Prateće fotografije

slika.jpg