Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA ZBOG KRIVIČNOG DJELA PROUZROČENJE STEČAJA

26.12.2019.

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Edhema Šorlije zbog krivičnog djela prouzročenje stečaja.
 
Optuženi se tereti da je u januaru 2016.godine obavljajući poslove direktora društva Minedo company Sarajevo, premda je znao da je duži vremenski period prezaduženo i s namjerom da umanji stečajnu masu, zaključio ugovor kojim je svojoj supruzi poklonio imovinu društva Minedo company.
 
Nakon toga je Općinskom sudu u Sarajevu dostavio zahtjev za
pokretanje stečajnog postupka nad imovinom na temelju čega je i otvoren stečajni postupak. Tako je svjesno i s umišljajem umanjio buduću stečajnu masu za iznos od 194.123, 33 KM.

                           URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

Optuznica

Prateće fotografije

slika.jpg