Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA ZA RAZBOJNIŠTVO

06.12.2019.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Amela Redžovića zbog krivičnog djela razbojništvo.
 
Optužen je da je u avgustu 2019. godine maskiran i uz prijetnju nožem zaključao radnicu jedne sarajevske trafike u Općini Novo Sarajevo, natjeravši je da mu da novac iz kase i to iznos od 3.563,50 KM.
Nakon toga je s novcem i mobitelom koji je oteo od radnice pobjegao. 
 
Redžović je optužen i da je u septembru 2019. godine u istoj Općini, maskiran ušao u prodavnicu Konzum, potom, radnici prislonio cijev od pištolja na leđa te joj tražio novac gurajući je prema kasi. Nakon što je uzeo 280 maraka, radnicu je natjerao da se pužući po podu kreće u pravcu magacina radnje, nakon čega je Redžović i pobjegao.
Inače, na prijedlog Tužilaštva KS, optuženom Redžoviću produžen je pritvor koji može trajati do 29. januara 2020. godine ili do druge odluke suda.


                URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

slika.jpg