Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV UHAPŠENIH U AKCIJI „MAK“ ZBOG TRGOVINE NARKOTICIMA

22.10.2019.

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Aldina Zornića, Edina Džinića, Safeta Kurtovića, Envera Džanke,  Armina Mirvića I Edine Džanko zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
 
Optuženi su da su od početka 2019. godine nabavljali veće količine droge heroin, cannabis  i amfetamin. Drogu su preprodavali između sebe te telefonskim komunikacijama i šifrovanim porukama dogovarali i prodavali je konzumentima na području Kantona Sarajevo. Jedna od lokacija na kojoj su prodavali drogu je i, kako su je zvali „ruševina“, odnosno, devastirana zgrada Doma penzionera u Nedžarićima.
 
Inače, na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, a nakon potvrđivanja optužnice Općinski sud u Sarajevu produžio je pritvor za još dva mjeseca optuženima Aldinu Zorniću, Edinu Džiniću, Safetu Kurtoviću, Enveru Džanki i Arminu Mirviću. Pritvor može trajati do 14. decembra 2019. godine ili do druge odluke suda.

 

                           URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

POTVRĐENA OPTUŽNICA

Prateće fotografije

KT-sarajevo.jpg