Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

VLADO JURIĆ I ALDIN GAŠTAN OSUĐENI NA UKUPNO 4 GODINE I ŠEST MJESECI ZATVORA ZBOG TRGOVINE NARKOTICIMA

04.10.2019.

Nakon razmatranja sporazuma o priznanju krivnje, Općinski sud u Sarajevu oglasio je krivim Vladu Jurića i Aldina Gaštana zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Jurić je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci, dok je Gaštan osuđen na dvije godine zatvora.

Vlado Jurić i Aldin Gaštan terete se da su polovinom januara 2019. godine prvobitno dogovorili kupovinu droge na području Hercegoviine, potom je utovarili u automobil Renault Kangoo i uputli se preko teritorije Kantona Sarajevo u Kiseljak radi prodaje.  Pripadnici MUP-a KS su ih je 30. januara 2019. godine otrkrili a potom i lišili slobode na naplatnim kućicama autoputa A1 u Tarčinu. Tada je pronađena i oduzeta veća količina kanabisa.
Optuženima je na prijedlog Tužilaštva produžen pritvor. 

                        URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

slika.jpg