Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

AMAR HODŽIĆ ZVANI BUBA CORELLI I ALMIR BOZALIJA OSUĐENI NA PO GODINU DANA ZATVORA ZBOG TRGOVINE NARKOTICIMA

26.09.2019.

Nakon razmatranja sporazuma o priznanju krivnje, Kantonalni sud u Sarajevu oglasio je krivim Amara Hodžića i Almira Bozaliju zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Hodžić i Bozalija osuđeni su na po jednu godinu zatvora.
 
Terete se da su od decembra 2014. do juna 2015. godine kao članovi organizirane grupe nabavljali i prodavali opojnu drogu „hašiš“, „amfetamin“ i „kanabis“ na području Kantona Sarajevo. Optuženi su drogu čuvali u stanovima, poslovnim prostorima, kućama i automobilima, nakon čega su je prepakivali u manje paketiće za uličnu prodaju.
 
Amar Hodžić se nalazio u pritvoru od juna 2015. do februara 2016. godine, dok je Almir Bozalija bio u pritvoru od juna 2015. do januara 2016. godine. Obojici će se u izrečenu kaznu zatvora uračunati vrijeme provedeno u pritvoru.

 

                         URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

slika.jpg