Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV 15 OSOBA U PREDMETU „PRIZMA“ ZBOG TRGOVINE NARKOTICIMA

05.09.2019.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Edisa Bunara, Nerme Bunar, Belke Bunar, Eldara Spahića, Sabahudina Žigovića, Esmere Sinanović, Almedina Taćija, Adisa Palduma, Emira Curića, Jasmina Rustemovića, Edina Žigovića, Adija Mekića, Dženana Šačića, Enesa Gilića i Minje Bajagića.
 
Optuženi se terete da su djelovali kao kriminalna grupa koju je organizirao Edis Bunar te su od početka 2018. godine do marta 2019. godine neovlašteno kupovali i prodavali drogu heroin, kokain, speed i cannabis na području Kantona Sarajevo. Inače, prilikom trgovine narkoticima koristili su posebne šifrirane poruke, nakon čega su je prepakivali u manje paketiće za uličnu prodaju. 
Optuženi su da su kao pripadnici organizirane grupe počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga te nedozvoljeno držanje oružja i municije. 
Postupajuća tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo uz optužnicu je predložila sudu produženja pritvora za osam optuženih, za njih 6 produženje mjera zabrane dok se jedna osoba brani sa slobode.
 Istovremeno, sudu je predloženo trajno oduzimanje automobila marke Audi Q7 od optuženog Edisa Bunara, oko 8.000 maraka od optužene Nerme Bunar i oko 400 maraka od optuženog Eldara Spahića kao i trajno oduzimanje oružja i municije.

 

                                             URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

 

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.

 


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh