Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

PRESUDA ZA TRGOVINU I POSJEDOVANJE NARKOTIKA

29.08.2019.

 Nakon razmatranja sporazuma o priznanju krivnje, Općinski sud u Sarajevu oglasio je krivim Aldina Hujića i Almira Češku zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok je Elvir Hodžić oglašen krivim za krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.
Aldin Hujić osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest mjeseci, Almir Češko na zatvorsku kaznu u trajanju od jedne godine i četiri mjeseca, dok je Elviru Hodžiću izrečena uvjetna kazna zatvora u trajanju od četiri mjeseca, koja se neće izvršiti, ukoliko optuženi u roku od 1 jedne godine, od dana pravosnažnosti presude, ne počini novo krivično djelo.
 
Prema navodima iz optužnice, Hujić i Češko se terete da su nabavljali te prodavali opojnu drogu amfetamin na području Kantona Sarajevo, dok je Elvir Hodžić optužen za posjedovanje oko 700 grama amfetamina.

                           URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

slika.jpg