Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

MUSTAFA DRLJEVIĆ PRVOSTEPENO OSUĐEN NA JEDINSTVENU KAZNU ZATVORA U TRAJANJU OD DVIJE GODINE

02.08.2019.

Općinski sud u Sarajevu dana 20.06.2019. godine donio je presudu kojom je oglasio krivim Mustafu Drljevića zbog krivičnog djela izazivanje opće opasnosti iz člana 323. stav 3., u vezi stava 1. KZ F BiH i krivičnog djela laka tjelesna ozljeda iz člana 173. stav 1. KZ F BiH, sve u vezi sa članom 31. i 54. istog Zakona. Prvostepeno je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine.
Mustafa Drljević optužen je da je 15.08.2017. godine oko 21,45 sati u Sarajevu u ulici Trg solidarnosti bb, općina Novi Grad, zajedno sa D.Dž., dok su se nalazili u bašti ugostiteljskog objekta „Twister“ i nakon kraće verbalne prepirke D.Dž. sa E.B., koji se nalazio u društvu sa svojom suprugom, njihovim petogodišnjim djetetom, te poznanicima, a gdje su među ostalim bila prisutna i druga lica, po prethodnom dogovoru Drljević Mustafa i D.Dž., iz torbica koje su nosili sa sobom izvadili vatreno oružje-pištolje, nakon čega se E.B. bojeći se za svoj život i tijelo počeo trčećim korakom udaljavati od njih u pravcu obližnjih stambenih zgrada i uz stepenice prema Osnovnoj školi „Meša Selimović“, da bi potom D.Dž. i Drljević Mustafa iz navedenog vatrenog oružja, iako svjesni da će pucanjem iz ovog oružja u naseljenom mjestu gdje se nalazi okupljen veći broj ljudi, kako gostiju pomenutog ugostiteljskog objekta, tako i prolaznika, izazvati opasnost po život ljudi i htijući to, ispalili manje od 5 hitaca u pravcu kretanja E.B., da bi ga jedan od hitaca pogodio u predjelu lijeve nadkoljenice nanijeviši mu lake tjelesne povrede u vidu prostrijelne rane u predjelu lijeve nadkoljenice,          

                         URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

slika.jpg