Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA ZA KRIVIČNO DJELO ZLOUPOTREBA POLOŽAJA ILI OVLAŠTENJA

02.08.2019.

Kantonalni sud u Sarajevu dana 01.08.2019. godine potvrdio je optužnicu protiv Ivane Miličević zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 3. u vezi sa stavom 1. KZ F BiH.

 

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je 26.07.2019. godine optužnicu protiv Ivane Miličević zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 3. u vezi sa stavom 1. KZ F BiH.

 

Optužena se tereti da je u vremenskom periodu od 01.01.2015. godine do 16.09 2016. godine, u Sarajevu obavljajući funkciju direktora društva „PMT“ d.o.o Sarajevo, dakle kao odgovorna osoba iskorištavanjem svog službenog položaja u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi sebi, nanijela štetu navedenom Društvu u iznosu od  64. 495, 64 KM.

 

 

                               URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

 

 

* Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh