Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA U PREDMETU „DUGA 2“

22.07.2019.

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je 16.07.2019. godine optužnicu protiv Amara Muratovića, Adnana Varatana i Kjemalja Vejselija zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1.  KZ F BiH u vezi sa članom 55. KZ F BiH.

Optuženi se terete da su u vremenskom periodu od 13.12.2018. godine, do 24.04.2019. godine, na području Kantona Sarajevo, Zeničko-Dobojskog kantona i Istočnog Sarajeva, u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi, neovlašteno prodavali i radi prodaje držali materije koje su propisom proglašene opojnih drogama.

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo je Općinskom sudu u Sarajevu, predložilo produženje mjere pritvora prema Amaru Muratoviću, dok su za ostalu dvojicu optuženih predložene mjere zabrane.

                                                URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE


* Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

slika.jpg