Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA ZA RAZBOJNIŠTVO, OPTUŽENIMA PRODUŽEN PRITVOR

11.06.2019.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Nedima Hasića i Benjamina Spahovića zbog krivičnog djela razbojništvo, dok je Hasić optužen i  za nedozvoljeno držanje oružja.
 
Prema navodima iz optužnice, terete se da su po prethodnom dogovoru 13. marta ove godine u 19 sati i 15 minuta najprije se dovezli automobilom kojeg je vozio optuženi Benjamin Spahović ispred  benzinske pumpe „Hifa Petrol“, potom je optuženi Nedim Hasić ušao maskiran i prijeteći pištoljem radnika pumpe primorao da otvori registar kasu i papirne novčanice ubaci u njegovu crnu torbu. S novcem koji je uzeo, Hasić i Spahović su pobjegli te su nakon policijske potrage nedugo nakon i lišeni.
 Na ovaj način su oštetili  “Hifa Petrol” u iznosu od 7.320,79 KM i 50,00 Eura.
 
Nakon potvrđivanja optužnice, sud je produžio pritvor za još dva mjeseca optuženima.

                                        URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

OPTUZNICA ZA RAZBOJNISTVO

Prateće fotografije

slika.jpg