Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV JOŠ JEDNOG ČLANA GRUPE KOJOM JE RUKOVODIO OPTUŽENI ALIJA DELIMUSTAFIĆ

08.05.2019.

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV JOŠ JEDNOG ČLANA GRUPE KOJOM JE RUKOVODIO OPTUŽENI ALIJA DELIMUSTAFIĆ 
  
 
Nakon što ga je ispitao istražni sudija Županijskog suda u Dubrovniku, postupajući tužilac Tužilaštva KS podigao je, a Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio optužnicu protiv Hamdije Habula zbog krivičnog djela organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom pranje novca.
 
Dakle, nakon što je po nalogu optuženog Alije Delimustafića, Lejla Fazlagić Pašić donijela nezakonitu presudu kojom se pravo vlasništva nad nekretninom oduzima Zemljoradničkoj zadruzi „Sarajevsko polje“ Ilidža  u vrijednosti od 2.026.960,00 KM  i  potom je dodjeljuje firmi „Centralexport“ u vlasništvu Alije Delimustafića, optuženi Hamdija Habul iako je znao da vlasništvo nad nekretninom potiče iz izvršenja krivičnog djela, potpisuje dva fiktivna ugovora sa firmom “Centralexport” i optuženim Alijom Delimustafićem kako bi zajednički prikrili stvarno porijeklo nekretnine.
 
Time su stekli protupravnu imovinsku korist u iznosu od 2.026.960,00 KM te Zemljoradničku zadrugu oštetili za isti znos.

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

slika.jpg