Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV VIŠE OSOBA ZBOG RAZBOJNIŠTVA I DRUGIH KRIVIČNIH DJELA

23.04.2019.

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV VIŠE OSOBA ZBOG RAZBOJNIŠTVA I DRUGIH KRIVIČNIH DJELA
 
Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Edima Muhamedovića, Jusufa Jusića, Kemala Kape i Asmira Murtovića zbog krivičnih djela razbojništvo,  nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, pomoć učinitelju poslije učinjenja krivičnog djela i teške krađe.
 
Optuženi se terete se da su u proteklom periodu na području Kantona Sarajevo prijetnjom i upotrebom oružja izvršili više pljački nad uposlenicima u poslovnim objektima, kao i teških krađa u poslovne prostorije.
 
Nakon potvrđivanja optužnice, Kantonalni sud u Sarajevu produžio je pritvor za dva mjeseca svim optuženima. Pritvor može trajati do 18.06.2019. ili do druge odluke suda.

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh