Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

PET OSUMNJIČENIH KOJI SU LIŠENI SLOBODE U AKCIJI “CITY” PREDATI U NADLEŽNOST KTKS

10.04.2019.

PET OSUMNJIČENIH KOJI SU LIŠENI SLOBODE U AKCIJI “CITY” PREDATI U NADLEŽNOST KTKS


 
Nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS, pet osumnjičenih koji su lišeni slobode u akciji kodnog naziva “City” predati su u nadležnost Tužilaštva KS, a zbog krivičnih djela navođenje na prostituciju,nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja, dok se policijski služebnik MUP-a KS sumnjiči za krivično djelo zloupotreba položaja. Osumnjičeni će u nadležnosti tužilaštva biti zadražni 24 sata. U tom zakonskom roku postupajuća tužiteljica odlučit će o eventualnom prijedlogu za pritvor.
 
Inače, prvoosumjničeni Jusufi Ramel tereti se da je od polovice 2017. organizirao grupu koja je poticala veći broj djevojaka na pružanje seksualnih usluga. Istovremeno, sumnjiče se i za trgovinu narkoticima.
 
Policijski službenik osumnjičen je da je zloupotrijebio položaj tako što je dojavljivao informacije o aktivnostima sarajevske  policije koje su članovima grupe koristile pri činjenu krivičnih djela.  

 

 *Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

KT-sarajevo.jpg