Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

LIŠEN SLOBODE ZAPOSLENIK FEDERALNOG MINISTARSTVA ZA PITANJA BORACA

23.10.2018.

Po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo pripadnici Federalne uprave policije lišili su slobode Dragana Majstorovića zaposlenika Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata zbog krivičnih djela zloupotreba položaja ili ovlasti i krivotvorenje službene isprave.

On je osumnjičen da je tokom 2017. godine uzeo novac za izdavanje fiktivnih uvjerenja o vojnom stažu.

U toku jučerašnjeg dana pripadnici FUP-a izvršili su pretrese kancelarije, stana i automobila u vlasništvu osumnjičenog. Pronađeno je oko četrdeset pečata za koje se sumnja da su korišteni prilikom krivotvorenja kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti u daljem krivičnom postupku.   

Nakon kriminaslitičke obrade u Federalnoj upravi policije, osumnjičeni će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost Tužilaštva KS na dalje postupanje.

 

                                            URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE

 

*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.

 


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

KT-sarajevo.jpg