Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV 24 OSOBE ZBOG TRGOVINE NARKOTICIMA

17.10.2018.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv  Samedina Fišića, Malika Mušanovića, Eldina Kusture, Anela Đone, Dževada Haskića, Eldina Veljkovića, Šemse Selimovića, Alena Papića, Alema Kahrovića, Sanina Džabije, Senadina Fišića, Vahidina Gakića, Emira Milišića, Ibre Elezovića, Armina Tabaka, Irsana Buzoku, Adija Kahvedžića, Jasmina Hamzića, Harisa Bekteševića, Dženana Kadrića, Seada Hanjalića, Jasmina Žunića, Muhameda Đonke i Jasmine Pintol.
 
Samedin Fišić i Malik Mušanović terete se da su od oktobra 2017. do aprila 2018. godine na području Kantona Sarajevo, Hercegovačko-neretvanskog i Bosansko-podrinjskog kantona organizirali svaki svoju grupu zbog trgovine narkoticima.

Članovi obje grupe su opojnu drogu amfetamin, kokain i cannabis čuvali, prepakivali i dalje prodavali u svojim stanovima i na drugim adresama ali i u nekim ugostiteljskim objektima.

Optuženi su koristili i šifrirane termine koji su označavali vrstu, količinu i cijenu droge, kao i mjesto i vrijeme radi preuzimanja i isplate novca.

Optuženi se terete da su počinili krivična djela  neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

                                                URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE


*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

slika.jpg