Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Kantona Sarajevo

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV ESEDA, AMRE I ADMIRA RADELJAŠA I LJEKARA OPĆE BOLNICE „ABDULAH NAKAŠ“

16.08.2018.

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Eseda Radeljaša, Amre Radeljaš, Admira Radeljaša, Eldine Bešlagić i Dragiše Đogovića.
Esed, Amra i Admir Radeljaš optuženi su za kivično djelo davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem dok su Edina Bešlagić i Dragiša Đogović optuženi za krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.
 
Prema navodima iz optužnice, Esed, Amra i Admir  Radeljaš tereti se da
su uz posredovanje ljekara sarajevske Opće bolnice „Abdulah Nakaš“ Eldine Bešlagić i Dragiše Đogovića pokušali izdejstvovati puštanje iz pritvora Eseda Radeljaša. 
 
Postupajući tužilac predložio je Općinskom sudu u Sarajevu produženje pritvora optuženoj Amri Radeljaš. Istovremeno, predloženo je produženje mjera zabrane optuženima Admiru Radeljašu, Eldini Bešlagić i Dragiši Đogoviću.

                                             URED GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE


*Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo o predmetima  u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.

 


 


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh